KA_logo_v2

Undervisningen i tysk er i regi av den tysk språkskolen GLS Berlin.

Som student blir du plassert sammen med andre internasjonale studenter på det nivået som passer for deg. Kurset foregår på mange nivåer og passer derfor både for studenter med lite eller ingen forkunnskap i tysk, studenter med noe forkunnskap og studenter med mye forkunnskap i tysk.

Et generelt hovedmål i undervisningen er å lære seg den tysken man trenger for å kunne gjøre seg forstått og mestre dagligdagse situasjoner i Tyskland.

Undervisningen finner sted på GLS Campus i likhet med all annen undervisning ved Kulturakademiet i Berlin. Kurset i tysk er valgfritt og kan tas ved siden av studieprogrammet i Filosofi og kultur, men du må bekrefte at du ønsker å følge kurset via eget påmeldingsskjema som du får tilsendt i forkant av semesterstart. Merk at det er en egen avgift for språkkurset.

Er du semester- eller årsstudent i tysk, er det informasjonen på disse nettsidene som gjelder for deg: Årsstudium i tysk; Semesterstudium i tysk.

Antall timer i semesteret: ca. 45 undervisningstimer

Nivå: flere nivåer

Lærer: tysklærere ved GLS

Eksamen: Kurset avsluttes ikke med eksamen. I etterkant av kurset kan man imidlertid dokumentere nivå gjennom å ta testen til Goethe-instituttet.

Pris: 500 euro

Anbefalt litteratur som du kan skaffe deg i en bokhandel

Frønsdal, Tysk grammatikk med øvinger, Cappelen akademisk forlag, 2007. Paperback, 146 sider.

Tysk lommeordbok, Kunnskapsforlaget, 2013. Pocket.

Øvrig studiemateriell vil bli utdelt på skolen i Berlin.

Studietilbud som inkluderer muligheten for tyskkurs

Filosofi og kultur i Berlin

Varighet: ett semester

Studiepoeng: 30 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: høst 2024 / vår 2025

Pris: kr 77800 (høst 2024 / vår 2025)