KA_logo_v2

Våre studier

Italiensk

Undervisningen i italiensk tilpasses ditt nivå. Dersom du er nybegynner, kan du følge et kurs i regi av Victoria, senterleder i Roma. Du går da i klasse med andre fra Kulturakademiet. Har du noen forkunnskaper i italiensk, kan du følge et kurs i regi av språkskolen DILIT. Som student ved DILIT blir du plassert sammen med andre internasjonale studenter på akkurat det nivået som passer for deg. Intensivkurset i italiensk foregår altså på alle nivåer og passer derfor for alle, uansett forkunnskaper. Kurset i italiensk inngår i alle studieprogrammer ved Kulturakademiet i Roma, men du må bekrefte at du ønsker å følge kurset via skjema som du får tilsendt i forkant av semesteret.

Et generelt hovedmål i undervisningen er å lære seg den italiensken du trenger for å kunne gjøre deg forstått og mestre dagligdagse situasjoner i Italia. Nybegynnerkurset i italiensk finner sted i Kulturakademiets lokaler i Trastevere. Kursene ved DILIT finner sted i Via Marghera 22, rett bak Termini.

Antall timer i semesteret: 45 timer. Hver time er på 45 min.

Nivå: alle nivåer (A1-C2)

Lærer: Victoria (senterleder i Roma) eller italiensklærere ved DILIT.

Undervisningsperioder: Undervisningen foregår over store deler av semesteret, med 1-2 forelesninger i uken. Hver forelesning er på 3 x 45 minutter.

Kurset avsluttes ikke med eksamen. I etterkant av kurset kan man eventuelt dokumentere nivå gjennom å ta den internasjonale CILS-testen. I Italia tilbys denne testen blant annet i Roma.

Anbefalt litteratur som du kan skaffe deg i en bokhandel:

Lima, Italiensk grammatikk, Unipub, 2007. Paperback, 184 sider.

Lima, Gabrielsen og Vecchietii, Italiensk lommeordbok, Kunnskapsforlaget, 2008. Pocket.

Øvrig studiemateriell vil bli utdelt i forkant av undervisningen.