KA_logo_v2

Våre studier

Italiensk

Undervisningen i italiensk er i regi av den romerske språkskolen Scuola Leonardo da Vinci. Som student blir du plassert sammen med andre internasjonale studenter på akkurat det nivået som passer for deg. Kurset foregår altså på alle nivåer og passer derfor for alle, uansett nivå. Kurset i italiensk inngår i alle studieprogrammer ved Kulturakademiet i Roma, men du må bekrefte at du ønsker å følge kurset via skjema som du får tilsendt i forkant av semesteret.

Et generelt hovedmål i undervisningen er å lære seg den italiensken man trenger for å kunne gjøre seg forstått og mestre dagligdagse situasjoner i Italia. Undervisningen finner sted i lokalene til Leonardo da Vinci-skolen på Piazza dell’Orologio 7, ikke langt fra Piazza Navona.

Antall timer i semesteret: ca. 60. Hver time er på 45 min. 

Nivå: alle nivåer (A1-C2)

Lærer: italiensklærere ved Scuola Leonardo da Vinci

Undervisningsperioder: Undervisningen foregår intensivt over tre uker, med fire timers undervisning hver dag.

Kurset avsluttes ikke med eksamen. I etterkant av kurset kan man eventuelt dokumentere nivå gjennom å ta den internasjonale CILS-testen. I Italia tilbys denne testen blant annet i Roma.

Til informasjon: Scuola Leonardo da Vinci ligger ved siden av Casa delle Letterature (Litteraturhuset) som er et av de bibliotekene/lesestedene Kulturakademiet anbefaler studentene å benytte seg av i Roma.

Anbefalt litteratur som du kan skaffe deg i en bokhandel

Lima, Italiensk grammatikk, Unipub, 2007. Paperback, 184 sider.

Lima, Gabrielsen og Vecchietii, Italiensk lommeordbok, Kunnskapsforlaget, 2008. Pocket.

Øvrig studiemateriell vil bli utdelt på skolen i Roma.