Aktiviteter og utflukter i Barcelona

Barcelona kan skilte med å være en sydende metropol på linje med Roma, London, Paris og New York. I Barcelona har du tilgang til flotte strender, trivelige kafeer, trendy barer, gode restauranter, grønne parker, bugnende markeder dessuten diskoteker, kinoer, teatre, konserter, museer og alt annet som hører en storby til. Det vil altså være mer enn nok å ta seg til på fritiden.

Både vi og språkskolen har egne sosiale programmer som du kan ta del i. I løpet av semesteret vil bli arrangert en rekke utflukter og andre aktiviteter, som for eksempel middager, fester og løkkefotball. Enkelte av arrangementene vil våre ansatte stå bak, men det vil også bli nedsatt grupper blant studentene som kan komme med forslag til utflukter og arrangere sportslige aktiviteter og selskapeligheter. Utflukter og arrangementer er generelt ikke inkludert i studieavgiften.

Høsten 2017 arrangerer vi blant annet følgende utflukter i Barcelona og omegn: Sagrada Familia, MNAC (Museu Nacional d´Art de Catalanya); Dalí-museet i Figueres; Montserrat, Palau de la Música Catalana; Casa Milà (Gaudi); Museu d´Història de la Ciutat, underjordisk bymuseum; Picasso-museet og MACBA.

Det blir arrangert helgeutflukter til San Sebastian og Bilbao i Baskerland både høst og vår og til Madrid om høsten og Granada og Córdoba i Andalusia om våren.

Barcelona har et yrende gateliv. Og det er masse å se i gatene i bydeler som Gràcia, Eixample, Raval, Sant Pere, Born og Barri Gòtic. Det er også en rekke museer som er verdt et besøk. Blant de viktigste museene i Barcelona er MACBA, museet for samtidskunst i Richard Meiers minimalistiske bygg i Raval, Picasso-museet i Barri Gòtic, MNAC, det nasjonale kunstmuseet på Montjuïc som inneholder verker av blant andre Tizian, Rubens og El Greco. Det er også verdt å få med seg Pavelló Mies van der Rohe, bygd til verdensutstillingen i 1929, Palau de la Música Catalana, den gotiske Santa Maria del Mar-kirken i Born, Gaudis Casa Battló, Casa Mila, Parc Güell og Sagrada Familia.

Dersom du ønsker å trene, kan du for eksempel gå på DiR eller Europolis. Det er fint å jogge langs sjøen, på Montjuïc og i Park Güell. Fotballinteresserte burde definitivt benytte anledningen til å få med seg en fotballkamp. Barcelona har to lag i primera division, nemlig FC Barcelona og Espanyol. I perioden mellom medio august og mai vil det stort sett være mulig å få med seg en kamp hver helg enten på Olympiastadion eller på Nou Camp.

En halvtime sør for Barcelona ligger det en deilig strand i Castelldefels. Litt over en time nord for byen kan du besøke den sjarmerende middelalderbyen Girona og småbyer som Tossa del Mar og Sant Feliu de Guìxols samt flotte strender som Cala Bona og Sa Conca på Costa Brava. Valencia ligger mellom tre og fire timer sør for Barcelona.

Strand_BCN_stor

tibidabo