KA_logo_v2

Studiesteder

Studer i Roma!

Dette kan du studere i Roma

Filosofi, samfunnsfag, historie og italiensk

Varighet: 1 år

Studiepoeng: 60 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: høst 2019 og vår 2020

Pris: kr 59 900 (høst) og 54 900 (vår)

Filosofi, samfunn og italiensk

Varighet: ett semester

Studiepoeng: 30 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: vår 2019 / høst 2019 / vår 2020

Pris: kr 59 900

Historie og italiensk

Varighet: ett semester

Studiepoeng: 30 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: vår 2019 / vår 2020

Pris: kr 59 900

Italiensk språkskole

Varighet: ett semester

Studiepoeng:

Opptak: vår 2019 / høst 2019 / vår 2019

Pris: kr 39 500

Studenter ved Kulturakademiet i Roma har verdens mest fantastiske skolevei, ikke bare gjennom trange gater og smug og over åpne og gjestfrie piazzaer, men også gjennom mer enn to tusen år med historie og utrolig byggekunst. Undervisningen finner sted i Trastevere i det fantastisk sjarmerende Casa di Santa Francesca Romana a Ponte Rotto, huset til hellige Francesca Romana ved den ødelagte broen, der Francesca, Romas skytshelgen, bodde på 1400-tallet. 

Mange ønsker et semester eller et år der de får reist og sett verden og samtidig gjør noe fornuftig. Ved Kulturakademiet i Roma kan du lære italiensk og utforske fag som stiller de store spørsmålene. Melder du deg opp til høyskoleeksamen, noe vi hjelper deg med, får du studiepoeng som kan brukes i bachelorgraden og kvalifiserer til studiestøtte fra Lånekassen. Du får også en pause fra hverdagslivet som kan brukes til å planlegge veien videre. Studiene gir nye perspektiver på utdanning og arbeidsliv, og er et springbrett inn i akademia, for mange også til videre studier i utlandet. Gjennom å utforske filosofiske, etiske og samfunnsfaglige problemstillinger får du en inngang til en grunnleggende forståelse av mennesket og verden.

Kort om studiene

I løpet av studiet i exphil og exfac vil du bli kjent med sentrale filosofiske, samfunnsfaglige og vitenskapelige problemstillinger. Du vil få kjennskap til tenkningen til klassiske filosofer som Platon, Aristoteles, Descartes, Hume, Kant og Hegel, mer moderne filosofer som Nietzsche og Sartre og samfunnsvitenskapelige pionerer som Durkheim og Weber. Studiet i REL150 utforsker teoretiske og praktiske problemstillinger innenfor etikk, filosofi og livssyn. Historiestudiet gir en oversikt over historien fra ca. år 300 til 1870. Det tar for seg enkeltmennesker og deres påvirkning på ettertiden, store imperier og skjellsettende hendelser, men også hverdagslivet, små lokalsamfunn, trender og lange linjer i historien. Kulturakademiet vil hjelpe deg med å melde deg opp til eksamen ved en akkreditert høyskole. Undervisningen i italiensk er i regi av den romerske språkskolen Scuola Leonardo da Vinci. Du blir plassert på akkurat det nivået som passer for deg for å tilegne deg den italiensken du trenger for å kunne gjøre deg forstått og mestre dagligdagse situasjoner i Italia.

Studiene har en faglig, kulturell og sosial side som gjensidig forsterker hverandre og optimaliserer læringssituasjonen. Faglig har studiene forankring på studiestedet når man studerer europeisk kulturhistorie og språk. Kulturelt blir en kjent med en ny kultur og dets språk og lærer å manøvrere i internasjonalt terreng. Utflukter med kulturelt og faglig innhold til museer, lokale institusjoner og kulturbyer i omegn skaper en dynamisk form for læring. Som student ved Kulturakademiet inngår du i et sosialt i fellesskap med mellom 35 og 50 studenter, og man står i tett kontakt med senterledelsen og skolens fagpersoner, ikke bare i undervisningssituasjonen, men også i dagliglivet, på kulturelle utflukter og andre sosiale tilstelninger. Det oppstår en spesiell dynamikk når man befinner seg hjemmefra og bor og studerer sammen med mange andre i samme situasjon, noe som kan gjøre studiene til en helt unik sosial opplevelse. For mange er det første gang man bor sammen med andre enn nærmeste familie. Det kan være krevende og setter definitivt ens særegenheter på prøve, men samtidig kan det være givende, særlig om man er modig og forsøker å forstå og utvikle solidaritet med de en møter og bor sammen med.

Aktiviteter og utflukter

Mange av kunst- og kulturhistoriens fremste severdigheter befinner seg ute i gatene i Roma, slik som Colosseum, Forum Romanum, alle kirkene, Bernini-skulpturene på piazzaene og Englebroen. Noe av det flotteste ved å bo i Roma er nettopp det å kunne bevege seg gatelangs og på piazzaene: sirkle mellom Piazza Navona, Pantheon, Trevi-fontenen, Piazza del Popolo, Spansketrappen, Campo dei Fiori og Trastevere — og alt dette kan oppleves samtidig som du skaffer deg en is på en av Romas mange gelateriaer eller med en kaffe eller aperitivo på en av piazzaens barer. 

Midt i semesteret får du en friuke, hvilket gir deg mulighet til å se mer av Italia dersom du ønsker det. Dette er en gyllen anledning til å besøke for eksempel Amalfi-kysten, Toscana, Sicilia eller Sardinia. I ferieuken arrangerer Kulturakademiet en tre dagers vandring i Toscana.

Gjennom studieoppholdet arrangeres flere utflukter, både rundt i denne byen du etter hvert kommer til å bli godt kjent i, samt helgeutflukter til Firenze, Napoli og Venezia. Utfluktene rundt om i Roma by varierer litt fra semester til semester, både utfra hva de ansatte er opptatt av om dagen, og utfra ønsker studentene selv kommer med, men vi forsøker å ta dere med på de viktigste og mest interessante stedene byen kan smykke seg med. Vi drar også sammen på fellesmiddager, aperitivo, vinbarseminar og andre hyggelige samlinger. Vi forsøker lage et helhetlig utfluktsprogram, der dere blir kjent med både det historiske, kulturelle, og politiske Roma. Ved begynnelsen av høstsemesteret og avslutningen av vårsemesteret legges det også opp til en utflukt ut til en av Romas havnebyer, enten Anzio eller Ostia, for en dag på stranden. 

Innkvartering

Som student innkvarteres du i nøye utvalgte, sjarmerende leiligheter i Centro Storico, Romas historiske sentrum, alle med relativ kort vei til skolen i Trastevere.

I hver leilighet bor det som regel mellom fire og seks studenter. Dersom du reiser sammen med noen du ønsker å bo med, er dette ikke noe problem, så lenge det gis beskjed god tid i forveien. Normalt bor dere to og to på rom sammen. Det er mulig både å reservere seg enerom, mot en ekstra avgift, og å ordne innkvartering selv.

Hvem passer studiene for?

Studiet egner seg særlig godt for studenter som ønsker en oversikt over temaer og tenkere som har dominert vestlig filosofi og samfunnsvitenskapelig tenkning. Det egner seg for studenter med en generell interesse for historie og de vitenskapelige og eksistensielle spørsmålene som har stått sentralt i Vesten de siste 2 500 år. Exphil og exfac er obligatorisk i mange bachelorutdanninger, så undervisning i disse emnene kan være spesielt interessant for studenter som sikter mot en bachelorgrad. For de som tar eksamen i historie, kan studiet inngå som halvårsstudium, emnegruppe og/eller del av fordypningsfag i en lang rekke bachelorutdanninger ved høyskoler og universiteter. Det egner seg for studenter som ønsker å få en oversikt over verdenshistorien og et grep om historisk metode og tankesett. Kurset i italiensk er på alle nivåer og passer både for studenter uten forkunnskap og for studenter med noe eller mye forkunnskap. 

Når arrangeres programmene?

Høsten 2018 arrangeres programmet i perioden 23. august-8. november. 

Våren 2019 arrangeres programmet i perioden 21. februar-9. mai. 

Oppholdene kan om ønskelig forlenges med opptil 3 uker før og etter. Det faglige forprogrammet som du jobber med hjemmefra før avreise, publiseres 2. juli for høsten 2018 og 2. januar for våren 2019.

Andre studiesteder

Barcelona

Barcelona, utbrøt Don Quijote, er et arkiv av høflighet, ly for utlendinger, sykehus for de fattige, fedreland for de modige ... unik i sin beliggenhet og skjønnhet. Cervantes, 1615.

Berlin

All free men, wherever they may live, are citizens of Berlin. And therefore, as a free man, I take pride in the words 'Ich bin ein Berliner!' John F. Kennedy, 1963.

Paris

If you are lucky enough to have lived in Paris as a young man, then wherever you go for the rest of your life it stays with you, for Paris is a moveable feast. Ernest Hemingway