KA_logo_v2

Studiesteder

Studer i Roma!

Studenter ved Kulturakademiet i Roma har verdens flotteste skolevei. Den slynger seg ikke bare gjennom trange gater og smug og over åpne og gjestfrie piazzaer, men også gjennom mer enn to tusen år med historie og utrolig byggekunst. Undervisningen finner sted i Trastevere, blant annet i Casa di Santa Francesca Romana a Ponte Rotto, huset til hellige Francesca Romana ved den ødelagte broen, der Francesca, Romas skytshelgen, bodde på 1400-tallet.

Dette kan du studere i Roma

Filosofi, historie og kultur i Roma

Varighet: ett år

Studiepoeng: 60 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: høst 2024

Pris: kr 77800 (høst 2024) og kr 57800 (vår 2025)

Filosofi og kultur i Roma

Varighet: ett semester

Studiepoeng: 30 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: høst 2024 / vår 2025

Pris: kr 77800 (høst 2024 / vår 2025)

Historie og kultur i Roma

Varighet: ett semester

Studiepoeng: 30 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: vår 2025

Pris: kr 77800 (vår 2025)


Kan du tenke deg å studere i Italia?

Vi gjør det mulig for deg å studere i Roma. Melder du deg opp til høyskoleeksamen, noe vi hjelper deg med, får du studiepoeng som kan brukes i bachelorgraden din, og som kvalifiserer til studiestøtte fra Lånekassen. Du får også en pause fra hverdagslivet som kan brukes til å planlegge veien videre. Studiene gir nye perspektiver på utdanning og arbeidsliv, og er et springbrett inn i akademia, og for mange også til videre studier i utlandet. Gjennom å utforske filosofiske, idéhistoriske og samfunnsfaglige problemstillinger får du en inngang til en grunnleggende forståelse av mennesket og verden. Undervisningen er på norsk i alle emner.

Studiene har en faglig, kulturell og sosial side som gjensidig forsterker hverandre og optimaliserer læringssituasjonen. Faglig har studiene forankring i studiestedet, Roma, når man studerer europeisk kulturhistorie og språk. Kulturelt blir man kjent med en ny kultur og dets språk og lærer å manøvrere i internasjonalt terreng. Utflukter med kulturelt og faglig innhold til museer, lokale institusjoner og kulturbyer i omegn skaper en dynamisk form for læring. Som student ved Kulturakademiet inngår du i et sosialt i fellesskap med mellom 50 og 80 studenter og står i tett kontakt med senterledelsen og skolens fagpersoner, ikke bare i undervisningssituasjonen, men også i dagliglivet, på kulturelle utflukter og andre sosiale tilstelninger. Det oppstår en spesiell dynamikk når man befinner seg hjemmefra og bor og studerer sammen med mange andre i samme situasjon, og det kan gjøre studiene til en helt unik sosial opplevelse. Studier ved Kulturakademiet er liberal arts-studier. Les mer om hva det betyr her.

Hvem passer studiene for?

Studiene i «Filosofi og kultur» og «Filosofi, historie og kultur» egner seg særlig godt for studenter som ønsker en oversikt over temaer og tenkere som har dominert vestlig filosofi og samfunnsvitenskapelig tenkning. De egner seg for studenter med en generell interesse for historie og de vitenskapelige og eksistensielle spørsmålene som har stått sentralt i Vesten de siste 2 500 år. Exphil og exfac er obligatorisk i mange bachelorutdanninger, så undervisning i disse emnene kan være spesielt interessant for studenter som sikter mot en bachelorgrad. For de som tar eksamen i historie, kan studiet inngå som halvårsstudium, emnegruppe og/eller som del av fordypningsfag i en lang rekke bachelorutdanninger ved høyskoler og universiteter. Det egner seg for studenter som ønsker å få en oversikt over verdenshistorien og et grep om historisk metode og tankesett. Kurset i italiensk passer for nybegynnere og for studenter med noe forkunnskap.

Aktiviteter og utflukter

Mange av kunst- og kulturhistoriens fremste severdigheter befinner seg ute i gatene i Roma, slik som Colosseum, Forum Romanum, alle kirkene, Bernini-skulpturene på piazzaene og Englebroen. Noe av det fineste ved å bo i Roma er å kunne bevege seg gatelangs mellom piazzaene, å sirkle mellom Piazza Navona, Pantheon, Trevi-fontenen, Piazza del Popolo, Spansketrappen, Campo dei Fiori og Trastevere, og skaffe seg en is på en av Romas gelateriaer eller en kaffe eller aperitivo på en av de mange lokale barene.

Gjennom studieoppholdet arrangeres flere utflukter, både rundt i denne byen du etter hvert kommer til å bli godt kjent i, samt helgeutflukter til andre spennende steder i Italia, som Firenze, Napoli og Venezia. Utfluktene rundt om i Roma by varierer fra semester til semester, men vi forsøker å ta dere med til de viktigste og mest interessante stedene. Vi arrangerer fellesmiddager, aperitivo, vinbarseminarer og andre hyggelige samlinger. Et helhetlig utfluktsprogram vil gjøre deg kjent med det historiske og kulturelle så vel som det politiske Roma. Ved begynnelsen av høstsemesteret og avslutningen av vårsemesteret legges det også opp til en utflukt ut til en av Romas havnebyer, enten Anzio eller Ostia, for en dag på stranden.

Midt i semesteret gir friuken en anledning til å se mer av Italia dersom du ønsker det. Dette er en gyllen mulighet til for eksempel å besøke Amalfi-kysten, Toscana, Sicilia eller Sardinia. Denne uken arrangerer Kulturakademiet også en tre dagers vandring i Toscana, der studenter fra alle studiestedene er hjertelig velkomne til å være med. Les mer om aktiviteter og utflukter her.

Innkvartering

Studenter ved Kulturakademiet kan bo i nøye utvalgte studentleiligheter i Roma via Studentboliger. I hver leilighet bor det som regel mellom fire og seks studenter. Reiser du sammen med noen du ønsker å bo med, kan du gi oss beskjed om dette i påmeldingsskjemaet for studentbolig som du får tilsendt noen måneder før studiestart. Vi tar hensyn til alle innmeldte ønsker i den grad det lar seg gjøre. Les mer om innkvartering her.

Barcelona

Barcelona, utbrøt Don Quijote, er et arkiv av høflighet, ly for utlendinger, sykehus for de fattige, fedreland for de modige ... unik i sin beliggenhet og skjønnhet. Cervantes, 1615.

Berlin

Jeg var student og jeg studerte i Berlin – å gud, som jeg studerte alt! Wilhelm Raabe

Paris

Å studere i Paris er å være pariser. Victor Hugo