KA_logo_v2

Studiesteder

Studer i Barcelona!

Undervisningen i Barcelona finner sted i Seminar Conciliar de Barcelona i Carrer de la Diputació 231. Dette er et utrolig sjarmerende gammelt kloster som ligger på universitetsområdet midt i sentrum av byen, og som blir brukt av de filosofiske og teologiske fakultetene ved det lokale universitetet.

Dette kan du studere i Barcelona

Filosofi, samfunn, historie og spansk

Varighet: Ett år

Studiepoeng: 60 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: høst 2022

Pris: kr 68 500 (høst 2022) og kr 65 500 (vår 2023)

Filosofi, samfunn og spansk

Varighet: Ett semester

Studiepoeng: 30 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: vår 2022 / høst 2022 / vår 2023

Pris: kr 65 900 (vår 2022) / kr 68 500 (høst 2022 / vår 2023)

Historie og spansk

Varighet: Ett semester

Studiepoeng: 30 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: vår 2022 / våren 2023

Pris: kr 65 900 (vår 2022) / kr 68 500 (våren 2023)

Spansk semesterstudium språkskole

Varighet: Ett semester

Studiepoeng: ingen

Opptak: vår 2022 / høst 2022 / vår 2023

Pris: kr 42 500 (vår 2022) / kr 45 500 (høst 2022 og vår 2023)

Spansk årsstudium (tar ikke opp nye studenter)

Varighet: Ett år

Studiepoeng: 60 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: opptak stengt

Pris: kr 65 900 (høst 2021) og kr 48 500 (vår 2022)

Kulturakademiet samarbeider også med språkskolen Linguaschools Barcelona, og noe av undervisningen vil finne sted her. Skolen har et bredt kulturelt program som kommer i tillegg Kulturakademiets sosiale program, med utflukter, happenings om kvelden osv. som du kan ta del i hvis du skulle ønske det. I hverdagen kan du benytte deg av skolens to flotte takterrasser og hage, samt et internasjonalt studentmiljø.

Kort om studiene

Kunne du tenke deg å studere i Spania? Vi gjør det mulig for deg å studere i Barcelona og ta spanskkurs i Spania. Mange ønsker et semester eller et år der de får reist og sett verden og samtidig gjør noe fornuftig. Ved Kulturakademiet i Barcelona kan du studere spansk i Spania og utforske fag som stiller de store spørsmålene. Melder du deg opp til høyskoleeksamen, noe vi hjelper deg med, får du studiepoeng som kan brukes i bachelorgraden og kvalifiserer til studiestøtte fra Lånekassen. Du får også en pause fra hverdagslivet som kan brukes til å planlegge veien videre. Studiene gir nye perspektiver på utdanning og arbeidsliv, og er et springbrett inn i akademia, for mange også til videre studier i utlandet. Gjennom å utforske filosofiske, idéhistoriske og samfunnsfaglige problemstillinger får du en inngang til en grunnleggende forståelse av mennesket og verden. Undervisningen er på norsk i alle emner med unntak av språkkurs i spansk som er i regi av lokale lærere. Her kan du lese om de ulike formene for språkkurs du kan følge ved Kulturakademiet.

Om årsstudiet i filosofi, samfunn, historie og spansk: Årsstudiet er sammensatt av semesterstudiet i filosofi, samfunn og spansk (høst) og semesterstudiet i historie og spansk (vår). Emnene som inngår, er dermed exphilexfacmodernitetens idéhistoriehistorie fra ca. 300-1870 og spansk (valgfritt). Du vil bli kjent med filosofihistorien; samfunnsvitenskapens historie, sentrale temaer og metoder; ideene som har styrt oss inn i moderne tid; historien fra antikken gjennom middelalderen og til inngangen til vår tid; samt utvikle ferdighetene dine i spansk. Årsstudiet gir deg altså en innføring i filosofi, sosiologi, idéhistorie (inkl. psykologi og litteratur), historie og spansk språk.

Om semesterstudiet i filosofi, samfunn og spansk: Semesteret består av emnene exphil (filosofi)exfac (samfunnsvitenskap)modernitetens idéhistorie og spansk (valgfritt). I løpet av studiet i exphil og exfac vil du bli kjent med sentrale filosofiske, samfunnsfaglige og vitenskapelige problemstillinger. Du vil få kjennskap til tenkningen til klassiske filosofer som Platon, Aristoteles, Descartes, Hume, Kant og Hegel, mer moderne filosofer som Nietzsche og Sartre og samfunnsvitenskapelige pionerer som Durkheim og Weber. Studiet i modernitetens idéhistorie tar for seg modernitetens bærende ideer og omfatter lesning av tekster av skjønnlitterær, filosofisk og psykologisk art, deriblant tekster av Goethe, Dostojevskij, Thomas Mann, Descartes, Pascal, Kant, Nietzsche, Benjamin, Adorno, de Beauvoir og Foucault. Ved siden av undervisningen i de studiepoenggivende emnene kan du også delta på et tre ukers spanskkurs (ikke obligatorisk). Undervisningen i spansk er i regi av den spanske språkskolen Linguaschools Barcelona. Du blir plassert på akkurat det nivået som passer for deg for å tilegne deg den spansken du trenger for å kunne gjøre deg forstått og mestre dagligdagse situasjoner i Spania.

Om semesterstudiet i spansk: Semesteropphold ved spansk språkskole er for studenter som ønsker å bli flytende i spansk og/eller ta språktest som kvalifiserer til studier ved spanske universiteter.

Om årsstudiet i spansk: Årsstudiet i spansk er bygd opp av en blanding av nettundervisning og klasseromsundervisning på Linguaschools Barcelona. Gjennom studiet vil du oppøve deg muntlige og skriftlige ferdigheter i språket og bli kjent med spansk samfunn, kultur, litteratur og kunst.

Studiene har en faglig, kulturell og sosial side som gjensidig forsterker hverandre og optimaliserer læringssituasjonen. Faglig har studiene forankring på studiestedet når man studerer europeisk kulturhistorie og språk. Kulturelt blir en kjent med en ny kultur og dets språk og lærer å manøvrere i internasjonalt terreng. Utflukter med kulturelt og faglig innhold til museer, lokale institusjoner og kulturbyer i omegn skaper en dynamisk form for læring. Som student ved Kulturakademiet inngår du i et sosialt i fellesskap med mellom 35 og 50 studenter, og man står i tett kontakt med senterledelsen og skolens fagpersoner, ikke bare i undervisningssituasjonen, men også i dagliglivet, på kulturelle utflukter og andre sosiale tilstelninger. Det oppstår en spesiell dynamikk når man befinner seg hjemmefra og bor og studerer sammen med mange andre i samme situasjon, noe som kan gjøre studiene til en helt unik sosial opplevelse. For mange er det første gang man bor sammen med andre enn nærmeste familie. Det kan være krevende og setter definitivt ens særegenheter på prøve, men samtidig kan det være givende, særlig om man er modig og forsøker å forstå og utvikle solidaritet med de en møter og bor sammen med. Studier ved Kulturakademiet er liberal arts-studier. Les mer om hva det betyr her.

Aktiviteter og utflukter

Barcelona kan skilte med å være en sydende metropol på linje med Roma, London, Paris og New York. I Barcelona har du tilgang til flotte strender, trivelige kafeer, trendy barer, gode restauranter, grønne parker, bugnende markeder, og dessuten diskoteker, kinoer, teatre, konserter, museer og alt annet som hører en storby til. Barcelona har et yrende gateliv og det er masse å se i gatene i bydeler som Gràcia, Eixample, Raval, Sant Pere, Born og Barri Gòtic.

Fotballinteresserte burde definitivt benytte anledningen til å få med seg en fotballkamp. Barcelona har to lag i primera division, nemlig FC Barcelona og Espanyol. I perioden mellom medio august og mai vil det stort sett være mulig å få med seg en kamp hver helg enten på Olympiastadion eller på Nou Camp. En halvtime sør for Barcelona ligger det en deilig strand i Castelldefels. Litt over en time nord for byen kan du besøke den sjarmerende middelalderbyen Girona og småbyer som Tossa del Mar og Sant Feliu de Guìxols samt flotte strender som Cala Bona og Sa Conca på Costa Brava.

Det blir arrangert helgeutflukter til San Sebastian i Baskerland både høst og vår og til Madrid om høsten og Granada i Andalusia om våren. Midt i semesteret får studentene en friuke, hvilket gir en mulighet til å se mer av Spania dersom en ønsker det. I denne friuken arrangerer Kulturakademiet også en tre dagers vandring i Toscana.

Både Kulturakademiet og språkskolen har sosiale programmer som du kan ta del i. I løpet av semesteret vil bli arrangert en rekke utflukter og andre aktiviteter, som for eksempel middager, fester og løkkefotball. Les mer om aktiviteter og utflukter i Barcelona her.

Innkvartering

Studentene innkvarteres i nøye utvalgte sjarmerende leiligheter sentralt i Barcelona, alle med relativ kort vei til både International House og til Seminario.

I hver leilighet bor det som regel mellom fire og seks studenter. Dersom du reiser sammen med noen du ønsker å bo med, er dette ikke noe problem, så lenge det gis beskjed god tid i forveien. Normalt bor dere to og to på rom sammen. Det er mulig både å reservere seg enerom, mot en ekstra avgift, eller å ordne innkvartering selv. Les gjerne mer om innkvartering her.

Hvem passer studiene for?

Studiet i filosofi, samfunn og språk egner seg særlig godt for studenter som ønsker en oversikt over temaer og tenkere som har dominert vestlig filosofi og samfunnsvitenskapelig tenkning. Det egner seg for studenter med en generell interesse for historie og de vitenskapelige og eksistensielle spørsmålene som har stått sentralt i Vesten de siste 2 500 år. Exphil og exfac er obligatorisk i mange bachelorutdanninger, så undervisning i disse emnene kan være spesielt interessant for studenter som sikter mot en bachelorgrad. For de som tar eksamen i historie, kan studiet inngå som halvårsstudium, emnegruppe og/eller del av fordypningsfag i en lang rekke bachelorutdanninger ved høyskoler og universiteter. Det egner seg for studenter som ønsker å få en oversikt over verdenshistorien og et grep om historisk metode og tankesett. Kurset i spansk på semesterstudiene er på alle nivåer og passer både for studenter uten forkunnskap og for studenter med noe eller mye forkunnskap. Semesterstudiet i spansk passer for studenter som ønsker å mestre spansk i hverdagslige situasjoner og i tekst og for studenter som ønsker å studere videre ved lokale universiteter. Årsstudiet i spansk egner seg for studenter med spesiell interesse for spansk språk og kultur og kan i kombinasjon med andre fag gi undervisningskompetanse i spansk.

Andre studiesteder

Roma

Ja, jeg har endelig ankommet denne verdens hovedstad! Jeg opplever nå alle mine ungdomsdrømmer våkne til liv … Kun i Roma er det mulig å forstå Roma. Goethe, 1816.

Berlin

All free men, wherever they may live, are citizens of Berlin. And therefore, as a free man, I take pride in the words 'Ich bin ein Berliner!' John F. Kennedy, 1963.

Paris

If you are lucky enough to have lived in Paris as a young man, then wherever you go for the rest of your life it stays with you, for Paris is a moveable feast. Ernest Hemingway

Cambridge

Cambridge was a joy. Tediously. People reading books in a posh place. It was my fantasy. I loved it. I miss it still. Zadie Smith, 2005.