KA_logo_v2

Studiesteder

Studer i Barcelona!

Undervisningen i Barcelona finner sted i Seminar Conciliar de Barcelona i Carrer de la Diputació 231. Dette er et utrolig sjarmerende gammelt kloster som ligger på universitetsområdet midt i sentrum av byen, og som blir brukt av de filosofiske og teologiske fakultetene ved det lokale universitetet.

Dette kan du studere i Barcelona

Filosofi, historie og kultur i Barcelona

Varighet: ett år

Studiepoeng: 60 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: høst 2024

Pris: kr 77800 (høst 2024) og kr 57800 (vår 2025)

Filosofi og kultur i Barcelona

Varighet: ett semester

Studiepoeng: 30 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: høst 2024 / vår 2025

Pris: kr 77800 (høst 2024 / vår 2025)

Historie og kultur i Barcelona

Varighet: ett semester

Studiepoeng: 30 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: vår 2025

Pris: kr 77800 (vår 2025)

Kan du tenke deg å studere i Spania?

Vi gjør det mulig for deg å studere og ta spanskkurs i Barcelona. Melder du deg opp til høyskoleeksamen, noe vi hjelper deg med, får du studiepoeng som kan brukes i bachelorgraden din, og som kvalifiserer til studiestøtte fra Lånekassen. Du får også en pause fra hverdagslivet som kan brukes til å planlegge veien videre. Studiene gir nye perspektiver på utdanning og arbeidsliv, og er et springbrett inn i akademia, og for mange også til videre studier i utlandet. Gjennom å utforske filosofiske, idéhistoriske og samfunnsfaglige problemstillinger får du en inngang til en grunnleggende forståelse av mennesket og verden. Undervisningen er på norsk i alle emner.

Studiene har en faglig, kulturell og sosial side som gjensidig forsterker hverandre og optimaliserer læringssituasjonen. Faglig har studiene forankring i studiestedet, Barcelona, når man studerer europeisk kulturhistorie og språk. Kulturelt blir man kjent med en ny kultur og dets språk og lærer å manøvrere i internasjonalt terreng. Utflukter med kulturelt og faglig innhold til museer, lokale institusjoner og kulturbyer i omegn skaper en dynamisk form for læring. Som student ved Kulturakademiet inngår du i et sosialt i fellesskap med mellom 30 og 60 studenter og står i tett kontakt med senterledelsen og skolens fagpersoner, ikke bare i undervisningssituasjonen, men også i dagliglivet, på kulturelle utflukter og andre sosiale tilstelninger. Det oppstår en spesiell dynamikk når man befinner seg hjemmefra og bor og studerer sammen med mange andre i samme situasjon, og det kan gjøre studiene til en helt unik sosial opplevelse. Studier ved Kulturakademiet er liberal arts-studier. Les mer om hva det betyr her.

Hvem passer studiene for?

Studiene i «Filosofi og kultur»og «Filosofi, historie og kultur» egner seg særlig godt for studenter som ønsker en oversikt over temaer og tenkere som har dominert vestlig filosofi og samfunnsvitenskapelig tenkning. De egner seg for studenter med en generell interesse for historie og de vitenskapelige og eksistensielle spørsmålene som har stått sentralt i Vesten de siste 2 500 år. Exphil og exfac er obligatorisk i mange bachelorutdanninger, så undervisning i disse emnene kan være spesielt interessant for studenter som sikter mot en bachelorgrad. For de som tar eksamen i historie, kan studiet inngå som halvårsstudium, emnegruppe og/eller som del av fordypningsfag i en lang rekke bachelorutdanninger ved høyskoler og universiteter. Det egner seg for studenter som ønsker å få en oversikt over verdenshistorien og et grep om historisk metode og tankesett. Kurset i spansk passer for nybegynnere og for studenter med noe forkunnskap.

Aktiviteter og utflukter

Barcelona kan skilte med å være en sydende metropol på linje med Roma, London, Paris og New York. I Barcelona har du tilgang til flotte strender, trivelige kafeer, trendy barer, gode restauranter, grønne parker, bugnende markeder, og dessuten diskoteker, kinoer, teatre, konserter, museer og alt annet som hører en storby til. Barcelona har et yrende gateliv, og det er masse å se i gatene i bydeler som Gràcia, Eixample, Raval, Sant Pere, Born og Barri Gòtic.

Fotballinteresserte burde definitivt benytte anledningen til å få med seg en fotballkamp. Barcelona har to lag i primera division, nemlig FC Barcelona og Espanyol. I perioden mellom medio august og mai vil det stort sett være mulig å få med seg en kamp hver helg enten på Olympiastadion eller på Nou Camp. En halvtime sør for Barcelona ligger det en deilig strand i Castelldefels. Litt over en time nord for byen kan du besøke den sjarmerende middelalderbyen Girona og småbyer som Tossa del Mar og Sant Feliu de Guìxols samt flotte strender som Cala Bona og Sa Conca på Costa Brava.

Gjennom studieoppholdet arrangeres flere utflukter, både rundt i denne byen du etter hvert kommer til å bli godt kjent i, samt helgeutflukter til andre spennende steder i Spania, som San Sebastian i Baskerland, Granada og Madrid, dessuten til Porto i nabolandet Portugal. Utfluktene rundt om i Barcelona by varierer fra semester til semester, men vi forsøker å ta dere med til de viktigste og mest interessante stedene. Vi arrangerer fellesmiddager, idrettsdager, vinbarseminarer og andre hyggelige samlinger. Et helhetlig utfluktsprogram vil gjøre deg kjent med det historiske og kulturelle så vel som det politiske Barcelona.

Midt i semesteret gir friuken en anledning til å se mer av Spania dersom du ønsker det. Dette er en gyllen mulighet til å utforske andre deler av Spania. Denne uken arrangerer Kulturakademiet også en tre dagers vandring i Toscana, der studenter fra alle studiestedene er hjertelig velkomne til å være med. Les mer om aktiviteter og utflukter her.

Innkvartering

Studenter ved Kulturakademiet kan bo i nøye utvalgte studentleiligheter i Barcelona via Studentboliger. I hver leilighet bor det som regel mellom fire og seks studenter. Reiser du sammen med noen du ønsker å bo med, kan du gi oss beskjed om dette i påmeldingsskjemaet for studentbolig som du får tilsendt noen måneder før studiestart. Vi tar hensyn til alle innmeldte ønsker i den grad det lar seg gjøre. Les mer om innkvartering her.

Andre studiesteder

Roma

Ja, jeg har endelig ankommet denne verdens hovedstad! Jeg opplever nå alle mine ungdomsdrømmer våkne til liv … Kun i Roma er det mulig å forstå Roma. Goethe, 1816.

Berlin

Jeg var student og jeg studerte i Berlin – å gud, som jeg studerte alt! Wilhelm Raabe

Paris

Å studere i Paris er å være pariser. Victor Hugo