KA_logo_v2

Studiesteder

Studer i Paris!

Kulturakademiet gjør det mulig for norske studenter å studere i Paris, denne magiske byen som er en hovedstad for kultur, kunst, filosofi, politikk og ikke minst kokkekunst. Som student ved Kulturakademiet i Paris får du anledning til å bo og studere i selve hjertet av byen. Undervisningen finner sted i Kulturakademiet egne lokaler over nesten 500 kvadratmeter i 15 Rue des Lions Saint-Paul, sentralt i pulserende Le Marais.

Dette kan du studere i Paris

Filosofi, historie og kultur i Paris

Varighet: ett år

Studiepoeng: 60 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: høst 2024

Pris: kr 77800 (høst 2024) og kr 57800 (vår 2025)

Filosofi og kultur i Paris

Varighet: ett semester

Studiepoeng: 30 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: høst 2024 / vår 2025

Pris: kr 77800 (høst 2024 / vår 2025)

Fransk språk og kultur i Paris, årsstudium

Varighet: ett år

Studiepoeng: ingen

Opptak: høst 2024

Pris: kr 54800 (høst 2024) og kr 54800 (vår 2024)

Fransk språk og kultur i Paris, semesterstudium

Varighet: ett semester

Studiepoeng: ingen

Opptak: høst 2024 / vår 2025

Pris: kr 54800 (høst 2024 / vår 2025)

Historie og kultur i Paris

Varighet: ett semester

Studiepoeng: 30 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: vår 2025

Pris: kr 77800 (vår 2025)

Kan du tenke deg å studere i Frankrike?

Vi gjør det mulig for deg å studere og lære deg fransk i Paris. Mange ønsker et semester eller et år der de får reist og sett verden og samtidig gjør noe fornuftig. Ved Kulturakademiet i Paris kan du studere fransk og utforske fag som stiller de store spørsmålene. Melder du deg opp til høyskoleeksamen, noe vi hjelper deg med, får du studiepoeng som kan brukes i bachelorgraden din, og som kvalifiserer til studiestøtte fra Lånekassen. Du får også en pause fra hverdagslivet som kan brukes til å planlegge veien videre. Studiene gir nye perspektiver på utdanning og arbeidsliv, og er et springbrett inn i akademia, og for mange også til videre studier i utlandet. Gjennom å utforske filosofiske, idéhistoriske og samfunnsfaglige problemstillinger får du en inngang til en grunnleggende forståelse av mennesket og verden. Undervisningen er på norsk i alle emner, med unntak av språkkursene som er i regi av lokale lærere.

Studiene har en faglig, kulturell og sosial side som gjensidig forsterker hverandre og optimaliserer læringssituasjonen. Faglig har studiene forankring i studiestedet, Paris, når man studerer europeisk kulturhistorie og språk. Kulturelt blir man kjent med en ny kultur og dets språk og lærer å manøvrere i internasjonalt terreng. Utflukter med kulturelt og faglig innhold til museer, lokale institusjoner og kulturbyer i omegn skaper en dynamisk form for læring. Som student ved Kulturakademiet inngår du i et sosialt i fellesskap med mellom 40 og 80 studenter og står i tett kontakt med senterledelsen og skolens fagpersoner, ikke bare i undervisningssituasjonen, men også i dagliglivet, på kulturelle utflukter og andre sosiale tilstelninger. Det oppstår en spesiell dynamikk når man befinner seg hjemmefra og bor og studerer sammen med mange andre i samme situasjon, og det kan gjøre studiene til en helt unik sosial opplevelse. Studier ved Kulturakademiet er liberal arts-studier. Les mer om hva det betyr her.

Hvem passer studiene for?

Studiene i «Filosofi og kultur»og «Filosofi, historie og kultur» egner seg særlig godt for studenter som ønsker en oversikt over temaer og tenkere som har dominert vestlig filosofi og samfunnsvitenskapelig tenkning. De egner seg for studenter med en generell interesse for historie og de vitenskapelige og eksistensielle spørsmålene som har stått sentralt i Vesten de siste 2500 år. Exphil og exfac er obligatorisk i mange bachelorutdanninger, så undervisning i disse emnene kan være spesielt interessant for studenter som sikter mot en bachelorgrad. For de som tar eksamen i historie, kan studiet inngå som halvårsstudium, emnegruppe og/eller del av fordypningsfag i en lang rekke bachelorutdanninger ved høyskoler og universiteter. Studiet egner seg for studenter som ønsker å få en oversikt over verdenshistorien og et grep om historisk metode og tankesett. Kurset i fransk passer både for nybegynnere og for studenter med noe eller mye forkunnskap. Semesterstudiet i fransk språk og kultur passer for studenter som ønsker å mestre fransk i hverdagslige situasjoner og i tekst og for studenter som ønsker å studere videre ved lokale universiteter. Årsstudiet i fransk språk og kultur egner seg for studenter med spesiell interesse for fransk språk og kultur.

Aktiviteter og utflukter

Gjennom studieoppholdet arrangeres flere utflukter, både rundt i denne byen du etter hvert kommer til å bli godt kjent i, samt helgeutflukter til andre spennende steder i Frankrike, som Saint Malo og Mont-Saint-Michel i Bretagne, Loiredalen og Marseille. Utfluktene rundt om i Paris by varierer fra semester til semester, men vi forsøker å ta dere med til de viktigste og mest interessante stedene. Vi arrangerer fellesmiddager, vinbarseminarer og andre hyggelige samlinger. Et helhetlig utfluktsprogram vil gjøre deg kjent med det historiske og kulturelle så vel som det politiske Paris.

Midt i semesteret gir friuken en anledning til å se mer av Frankrike dersom du ønsker det. Dette er en gyllen mulighet til å besøke for eksempel Bourgogne for den vindrikkende, Antibes, Cannes, eller hva med en tur i fjellene? I ferieuken arrangerer Kulturakademiet en tre dagers vandring i Toscana, der studenter fra alle studiestedene er hjertelig velkomne til å være med. Les mer om aktiviteter og utflukter her.

Innkvartering

Som student bor du på Séjours & Affaires, internasjonalt studenthus og apartment hotel i 20. arrondissement, ca. 20 minutter å sykle fra skolen. Det er også kort vei til kollektivtransport slik at du raskt kommer deg til skolen og andre områder i Paris.

På Séjours & Affaires bor man to og to sammen på rom med eget bad og kjøkken. Du vil dele rom med en annen Kulturakademiet-student, men møte andre internasjonale studenter i fellesområdene. Dersom du reiser sammen med noen du ønsker å bo med, er dette ikke noe problem, så lenge det gis beskjed god tid i forveien. Det er mulig både å reservere seg enerom mot en ekstra avgift, og å ordne innkvartering selv. Les mer om innkvartering her.

Roma

Ja, jeg har endelig ankommet denne verdens hovedstad! Jeg opplever nå alle mine ungdomsdrømmer våkne til liv … Kun i Roma er det mulig å forstå Roma. Goethe, 1816.

Barcelona

Barcelona, utbrøt Don Quijote, er et arkiv av høflighet, ly for utlendinger, sykehus for de fattige, fedreland for de modige ... unik i sin beliggenhet og skjønnhet. Cervantes, 1615.

Berlin

Jeg var student og jeg studerte i Berlin – å gud, som jeg studerte alt! Wilhelm Raabe